Diabeteszorg

Diabeteszorg door de thuisverpleging

Wij komen bij u langs voor de dagelijkse toediening van insuline en het meten van uw glycemiewaarden (suikergehalte in het bloed).

Indien mogelijk, leren wij u de juiste technieken aan, zodat u na een tijdje kan overschakelen op zelfzorg.

Diabeteseducator Tom kan u met advies bijstaan hoe u met diabetes omgaat in uw dagelijks leven en u de nodige informatie geven over het gebruik van uw materialen. 

Als diabeteseducator volgde hij een opleiding (postgraduaat) rond diabetes en komt hij bij mensen thuis uitleg geven over diabetes. Als diabeet is het belangrijk dat je goed weet wat de aandoening inhoudt en hoe je je levensstijl kan aanpassen om problemen te voorkomen.

De educaties worden aangeboden aan type 2 diabetici. Indien uw huisarts (al dan niet met overleg van de geneesheer-specialist) beslist dat u insuline of incretinemimetica (pillen tegen diabetes) moet starten, als u van 1 naar 2 inspuitingen overgaat of als uw bloedsuikerspiegel (HbA1C) te hoog is zijn deze educaties verplicht. De huisarts zal u dan een voorschrift geven voor diabeteseducatie. De bedoeling van de educaties is dat je als diabeet zelfstandig leert omgaan met de aandoening en dat je diabetes een plaats kan geven in je leven.