Stomazorg

Stomazorg door de thuisverpleging

Wij volgen de toestand van het stoma op en staan in voor de verzorging van uw stoma. Het kan gaan om een ileostoma (op de dunne darm), een colostoma (op de dikke darm) of een urostoma (op de urinewegen). Zo u dit wenst nemen wij contact op met de stomaverpleegkundige van het ziekenhuis waar uw stoma aangelegd werd, om aanvullende informatie te krijgen over uw stoma of om de stomaverpleegkundige en chirurg op de hoogte te houden van de toestand van uw stoma. Wij nemen ook contact op met de stomaverpleegkundige en de chirurg indien zich problemen zouden voordoen met uw stoma.

Een stoma kan tijdelijk of blijvend zijn. Indien uw toestand dit toelaat en afhankelijk van hoe u hier zelf tegenover staat, kunnen wij u ook aanleren hoe u zelf uw stoma kan verzorgen.

Wij leggen voor u ook de contacten met de verschillende diensten en organisaties die in kunnen staan voor de aflevering van uw stomamaterialen aan huis.

Ons team beschikt bovendien over een eigen erkend stomaverpleegkundige (Jill Vandewalle), bij wie onze patiënten met vragen terecht kunnen.