Wondverzorging

Wondverzorging door de thuisverpleegkundige

Dit gaat van de verzorging van eenvoudige postoperatieve wonden (ontsmetten van de wondnaad, verwijderen van hechtingen, …) tot de meer complexe wondverzorging (veneuze ulcera, wiekzorgen, …).

Met onze aanvullende opleiding als referentieverpleegkundigen in de wondverzorging beschikken wij over een uitgebreide kennis van wondverzorging. Wij richten ons dan ook op het zo snel mogelijk genezen van uw wonde door de meest hedendaagse wondverzorgingstechnieken toe te passen en waar mogelijk moderne wondverbanden te gebruiken.

Het steriel materiaal voor de wondverzorging (steriele set, steriele instrumenten, ...) wordt door de verpleegkundigen meegebracht, verbandmateriaal en zalven worden door de patiënt aangekocht.

In sommige gevallen zal uw wonde echter niet vlug genezen. Dit kan omdat er zich onderliggende problemen manifesteren, van algemene of systemische aard, of omdat er ter hoogte van uw wonde zelf complicaties optreden. Indien uw wonde langer dan zes weken aanwezig blijft kan u een tegemoetkoming voor chronische wonden aanvragen. Onze verpleegkundigen helpen u hierbij en begeleiden u bij deze aanvraag.